MRMI: dé cursus die je voorbereidt op grootschalige rampen

Rampen zijn onvoorspelbaar. Hoe kun je je dan voorbereiden?

De MRMI training is een realistische oefening die je voorbereidt op het ergste scenario. In een veilige, maar uitdagende omgeving leer je hoe je optimaal kunt functioneren als onderdeel van een rampenorganisatie. Hierbij oefen je met besluitvorming en prioritering met betrekking tot diagnostiek en behandeling tijdens een grootschalig incident. Daarnaast is ook een goede communicatie van groot belang tijdens een rampsituatie. In onze training werk je aan het verbeteren van de communicatie tussen alle disciplines binnen de rampenbestrijding.

Leer en groei in een multidisciplinaire omgeving

Wat onze MRMI training bijzonder maakt, is de betrokkenheid van de gehele keten: politie, brandweer, ambulancepersoneel, meldkamermedewerkers en een grote groep ziekenhuispersoneel. Je leert niet alleen van ervaren instructeurs, maar ook van de diverse ervaringen en inzichten van deelnemers uit verschillende disciplines. Efficiënte logistiek en communicatie zijn de ruggengraat van crisisbeheersing. Dit begint al in de meldkamer, waar de eerste meldingen binnenkomen. Snelle en duidelijke communicatie tussen de meldkamer, hulpdiensten ter plaatse en ziekenhuizen is essentieel voor een gecoördineerde respons.

Triage

Bij een grootschalig incident, zoals een treinongeluk met honderden gewonden, is het belangrijk om snel te bepalen welke ziekenhuizen de capaciteit hebben om gewonden op te vangen. In een ideale situatie worden patiënten verdeeld over meerdere faciliteiten om overbelasting te voorkomen.

De pers

De media spelen een onmisbare rol in het informeren van het publiek, maar kunnen ook een bron van stress zijn in een crisissituatie. Je leert een duidelijke, consistente boodschap te formuleren en te gebruiken richting de pers.

Meld je aan voor onze MRMI training

De MRMI training bereidt je niet alleen voor op het ondenkbare, maar de training versterkt ook jouw rol als zorgprofessional in tijden van crisis. Door deze training te volgen word je een waardevolle schakel in het managen van grootschalige incidenten. Je ontwikkelt vaardigheden die essentieel zijn voor het redden van levens en het effectief beheren van chaos. Wil jij ook optimaal voorbereid zijn op het ondenkbare en zeker zijn dat jij een grootschalige ramp zo goed mogelijk kunt managen? Meld je dan nu aan voor onze MRMI training.