Incompany opleidingen bij ALSG

Wij kunnen diverse opleidingen bij u op locatie verzorgen: HMIMS opleiding, ATLS Provider en Refresher-course en de ETS oefening.

Incompany Opleidingen

Wilt u uw zorgprofessionals liever een opleiding laten volgen op uw eigen locatie? ALSG biedt enkele opleidingen incompany aan. Incompany opleidingen bieden veel voordelen.

 1. Betere samenwerking tussen collega's
  Tijdens een incompany opleiding kunnen al uw zorgprofessionals tegelijk en met elkaar de lessen volgen. Doordat iedereen op hetzelfde moment dezelfde protocollen aanleert, leidt dit tot een eenduidige behandeling van partiënten en betere onderlinge communicatie. Een incompany opleiding kan de samenwerking tussen afdelingen aanzienlijk verbeteren.
 2. Vertrouwde omgeving
  Zorgprofessionals kunnen oefenen met de materialen waar ze dagelijks mee werken. Dat maakt de uiteindelijke toepassing van de geleerde protocollen eenvoudiger.
 3. Wat voor u het beste past
  U heeft de controle over de opleidingsmomenten. Op die manier kunt u de opleiding bijvoorbeeld makkelijker rondom werkroosters plannen.
 4. Minder reis- en verblijfkosten
  Wij komen naar u toe, in plaats van uw medewerkers allemaal naar ons. Dat vermindert de bijkomende kosten van de opleiding aanzienlijk, aangezien u geen reis- en verblijfkosten hoeft te vergoeden. Daarnaast scheelt het behoorlijk wat tijd.

Opleidingen

ATLS

De ATLS Provider-course: Tweedaagse cursus voor het aanleren van systematisch onderzoek, behandeling en coördinatie van de acute opvang van ongevalsslachtoffers. De beproefde A-B-C-D-E methode wordt hierbij gehanteerd.

MedicALS

Een intensieve tweedaagse hands on cursus aan de hand van scenario training. Middels een praktische probleemgerichte methode wordt de acuut zieke patiënt opgevangen, de ernst van het probleem ingeschat en getracht vermijdbare achteruitgang te voorkomen.

APEx

De APEx cursus biedt een gestructureerde opvang van de verwarde of suïcidale patiënt. De cursus bestaat uit een e-learning, workshops, demonstraties, scenario trainingen, interactieve sessies en lezingen.

MOET

Het aanleren van gestructureerde aanpak van onderzoek, behandeling en coördinatie bij de acute opvang van obstetrische patiënten en hun (ongeboren) kind al dan niet ten gevolge van een ongeval.

GIC

Tijdens de tweedaagse Generic Instructor Course leert u het toepassen van onderwijskundige methoden en technieken ten behoeve van het uitoefenen van de functie van instructeur.

HMIMS

Eéndaagse cursus waarin geoefend wordt met Table Top scenario’s met interne- en externe calamiteiten en een Praktijkoefening Crisismanagement om professionele vaardigheden, onder rampomstandigheden, doelmatig en doeltreffend te gebruiken.

MRMI

Orde leren scheppen in de chaos op het rampterrein en in het ziekenhuis tijdens grootschalige incidenten zoals terroristische aanslagen en vliegtuigrampen. Hulpverleningsdiensten en ziekenhuispersoneel leren elkaar te begrijpen en gaan samen aan de slag!

ETS

Tijdens de ETS oefening wordt op basis van de uitgangspunten in het eigen Ziekenhuis Rampen Opvangplan (ZiROP) "realtime", "real function", "real place" geoefend om de daadwerkelijke gevolgen inzichtelijk te maken van het dagdagelijks medisch handelen onder bijzondere (rampen)omstandigheden.