Incompany opleidingen bij ALSG

Wij kunnen in overleg al onze opleidingen bij u op locatie verzorgen

Incompany Opleidingen

Wil je jouw zorgprofessionals liever een opleiding laten volgen op uw eigen locatie? ALSG biedt opleidingen ook als incompany aan. Incompany opleidingen bieden veel voordelen.

 1. Betere samenwerking tussen collega's
  Door gezamenlijk te leren ontstaat een uniforme benadering van de opvang van de patiënt of het managen van een crisis  binnen het team. Dit leidt tot verbeterde communicatie en samenwerking.
 2. Vertrouwde omgeving
  Er kunnen (bij de meeste cursussen) op maat gemaakte scenario’s worden gebruikt.
 3. Wat voor jullie het beste past
  Je hebt als opdrachtgever de controle over waar en wanneer de cursus plaatsvindt.
 4. Minder reis- en verblijfkosten
  Wij komen naar je toe, in plaats van alle medewerkers naar ons toe. Deelnemers hoeven minimaal te reizen, dat bespaart tijd, reis- en verblijfskosten en is duurzaam.

Onze cursussen zijn in je ziekenhuis of regio te organiseren en uiteraard ook gewoon bij ons in onze cursuslocatie in Tilburg te volgen.
Ben je geïnteresseerd in het organiseren van een in-company opleiding met ALSG voor jou en je collega's uit de regio? Neem contact op met Anne Kee de Beer voor meer informatie over de mogelijkheden en een persoonlijk advies. Mail naar adebeer@alsg.nl of bel naar 013 – 5800 211, doorkiesnummer 29.

Opleidingen

ATLS

De ATLS Provider-course: Tweedaagse cursus voor het aanleren van systematisch onderzoek, behandeling en coördinatie van de acute opvang van ongevalsslachtoffers. De beproefde A-B-C-D-E methode wordt hierbij gehanteerd.

MedicALS

Een intensieve tweedaagse hands on cursus aan de hand van scenario training. Middels een praktische probleemgerichte methode wordt de acuut zieke patiënt opgevangen, de ernst van het probleem ingeschat en getracht vermijdbare achteruitgang te voorkomen.

APEx

De APEx cursus biedt een gestructureerde opvang van de verwarde of suïcidale patiënt. De cursus bestaat uit een e-learning, workshops, demonstraties, scenario trainingen, interactieve sessies en lezingen.

MOET

Het aanleren van gestructureerde aanpak van onderzoek, behandeling en coördinatie bij de acute opvang van obstetrische patiënten en hun (ongeboren) kind al dan niet ten gevolge van een ongeval.

GIC

Tijdens de tweedaagse Generic Instructor Course leert u het toepassen van onderwijskundige methoden en technieken ten behoeve van het uitoefenen van de functie van instructeur.

HMIMS

Eéndaagse cursus waarin geoefend wordt met Table Top scenario’s met interne- en externe calamiteiten en een Praktijkoefening Crisismanagement om professionele vaardigheden, onder rampomstandigheden, doelmatig en doeltreffend te gebruiken.

MRMI

Orde leren scheppen in de chaos op het rampterrein en in het ziekenhuis tijdens grootschalige incidenten zoals terroristische aanslagen en vliegtuigrampen. Hulpverleningsdiensten en ziekenhuispersoneel leren elkaar te begrijpen en gaan samen aan de slag!

ETS

Tijdens de ETS oefening wordt op basis van de uitgangspunten in het eigen Ziekenhuis Rampen Opvangplan (ZiROP) "realtime", "real function", "real place" geoefend om de daadwerkelijke gevolgen inzichtelijk te maken van het dagdagelijks medisch handelen onder bijzondere (rampen)omstandigheden.