Incompany opleidingen bij ALSG

Wij kunnen diverse opleidingen bij u op locatie verzorgen: HMIMS opleiding, ENPC provider- en refresher-course, TNCC provider- en refresher-course, ATLS Refresher-course en de ETS oefening.

Incompany Opleidingen

Wilt u uw zorgprofessionals liever een opleiding laten volgen op uw eigen locatie? ALSG biedt enkele opleidingen incompany aan. Incompany opleidingen bieden veel voordelen.

 1. Betere samenwerking tussen collega's
  Tijdens een incompany opleiding kunnen al uw zorgprofessionals tegelijk en met elkaar de lessen volgen. Doordat iedereen op hetzelfde moment dezelfde protocollen aanleert, leidt dit tot een eenduidige behandeling van partiënten en betere onderlinge communicatie. Een incompany opleiding kan de samenwerking tussen afdelingen aanzienlijk verbeteren.
 2. Vertrouwde omgeving
  Zorgprofessionals kunnen oefenen met de materialen waar ze dagelijks mee werken. Dat maakt de uiteindelijke toepassing van de geleerde protocollen eenvoudiger.
 3. Wat voor u het beste past
  U heeft de controle over de opleidingsmomenten. Op die manier kunt u de opleiding bijvoorbeeld makkelijker rondom werkroosters plannen.
 4. Minder reis- en verblijfkosten
  Wij komen naar u toe, in plaats van uw medewerkers allemaal naar ons. Dat vermindert de bijkomende kosten van de opleiding aanzienlijk, aangezien u geen reis- en verblijfkosten hoeft te vergoeden. Daarnaast scheelt het behoorlijk wat tijd.

Opleidingen

GIC

Tijdens de tweedaagse Generic Instructor Course leert u het toepassen van onderwijskundige methoden en technieken ten behoeve van het uitoefenen van de functie van instructeur.

ATLS

De ATLS Provider-course: Tweedaagse cursus voor het aanleren van systematisch onderzoek, behandeling en coördinatie van de acute opvang van ongevalsslachtoffers. De beproefde A-B-C-D-E methode wordt hierbij gehanteerd.

MedicALS

Een intensieve tweedaagse hands on cursus aan de hand van scenario training. Middels een praktische probleemgerichte methode wordt de acuut zieke patiënt opgevangen, de ernst van het probleem ingeschat en getracht vermijdbare achteruitgang te voorkomen.

MOET

Het aanleren van gestructureerde aanpak van onderzoek, behandeling en coördinatie bij de acute opvang van obstetrische patiënten en hun (ongeboren) kind al dan niet ten gevolge van een ongeval.

HMIMS

Eéndaagse cursus waarin geoefend wordt met Table Top scenario’s met interne- en externe calamiteiten en een Praktijkoefening Crisismanagement om professionele vaardigheden, onder rampomstandigheden, doelmatig en doeltreffend te gebruiken.

MRMI

Orde leren scheppen in de chaos op het rampterrein en in het ziekenhuis tijdens grootschalige incidenten zoals terroristische aanslagen en vliegtuigrampen. Hulpverleningsdiensten en ziekenhuispersoneel leren elkaar te begrijpen en gaan samen aan de slag!

ENPC

Het aanleren van systematisch onderzoek, behandeling en coördinatie van de zorgverlening aan het acuut vitaal bedreigde kind ten gevolge van ziekte of ongeval.

TNCC

Cursus waarin systematisch onderzoek, behandeling en coördinatie van de acuut zieke en/of ongevalspatiënt centraal staat. Een interactief format met hands-on scenario based oefenen en uitwisselen van praktijkervaringen.

ETS

Tijdens de ETS oefening wordt op basis van de uitgangspunten in het eigen Ziekenhuis Rampen Opvangplan (ZiROP) "realtime", "real function", "real place" geoefend om de daadwerkelijke gevolgen inzichtelijk te maken van het dagdagelijks medisch handelen onder bijzondere (rampen)omstandigheden.

APEx

Deze cursus biedt een mooie gelegenheid om multidisciplinair de omgang met deze groep patiënten te trainen. De cursus bestaat uit een e-learning, workshops, demonstraties, scenario trainingen, interactieve sessies en lezingen.

Disclaimer Covid-19 Proof lesgeven bij ALSG

Om veilig les te kunnen geven volgen we de door het RIVM gestelde richtlijnen, dit geldt voor cursisten, instructeurs en medewerkers. Zolang we ons kunnen houden aan het toegestane aantal mensen in één bepaalde ruimte gaat de cursus door.
Heb je geen klachten? Dan ben je welkom op onze cursuslocatie. Alle cursisten en instructeurs worden gevraagd een medische verklaring te ondertekenen bij aanvang van de cursus. In de praktijkruimtes dragen we allemaal mondmaskers, houden 1,5 meter afstand. Cursusmateriaal wordt tussen sessies door gedesinfecteerd.
Het restaurant is vooralsnog gesloten, maar op de cursus-etage wordt op een veilige manier in catering voorzien.
De aanwezigheid van ALSG personeel wordt beperkt tot diegenen die ondersteuning bieden aan de cursus. Zo bieden wij een veilige leeromgeving waarmee we op verantwoorde wijze onze rol kunnen blijven vervullen in de opleidingen in de acute geneeskunde.