Opleidingen voor acute geneeskunde

ALSG ontwikkelt en verzorgt hoogwaardige opleidingen voor zorgprofessionals in acute geneeskunde en rampenhulpverlening. Samen met een netwerk van specialistische zorgpartners werken we continu aan betere hulpverlening

Filters

Opleidingen

Wissen

Bekijk ons opleidingsaanbod

HMIMS | Hospital Major Incident Management and Support

Do the most for the most

Management en hulpverlening in een ziekenhuis bij grootschalige incidenten (ramp/crisis) is wezenlijk anders dan dat patiënten één voor één een beroep doen op acute zorg. Immers 100 maal 1 patiënt behandelen is echt anders dan ineens 100 patiënten tegelijk. De HMIMS-cursus zorgt ervoor dat deelnemers zich goed kunnen oriënteren op deze uitdaging.

Doelgroep/Aanvangsniveau:
Zorgverleners die een sleutelrol vervullen binnen de verschillende hiërarchische niveaus (beleidsteam, operationeel team, beleidsadviseur veiligheid - integraal crisiscoördinator en leidinggevenden werkvloer) in het ziekenhuis ten tijde van grootschalige incidenten en rampen zijn de beoogde deelnemers van de HMIMS.

Wat leer je in deze cursus?
Om de beoogde bewustwordingsslag te kunnen maken wordt een combinatie van werkvormen toegepast:

  1. Een individuele e-learning module ten behoeve van kennisontwikkeling over opgeschaalde zorg en het CCP.

  2. Een cursusdag in een groep met de volgende onderdelen:
  • Een toelichting op de fasen van een crisis aan de hand van een praktijkvoorbeeld.
  • Een illustratie van en ervaring met een interactieve Table Top om aan de hand van een scenario te verkennen hoe opgeschaalde zorg in de praktijk werkt en hoe het CCP daarbij van waarde is.
  • Een illustratie van en ervaring met hoe het CCP real time, real resources, real functions kan worden geoefend met behulp van een oefensysteem.
  • Het bepalen van een persoonlijke actielijst om in de context van het eigen ziekenhuis beter voorbereid te raken op de eigen rol ten tijde van crises en rampen.

Download hier de Flyer van de HMIMS

Cursusprijs:
HMIMS Provider course: € 1025,00
Stichting MIMMS is vrijgesteld van btw.
De cursusprijs dient direct bij inschrijving met iDeal te worden voldaan

Deze prijs is inclusief studiemateriaal, lunch en versnaperingen

Na behalen van de cursusdoelen ontvangt u een Internationaal 4 jaar geldig certificaat.

Accreditatie:
ALSG verzorgt uw accreditatie in GAIA, HMIMS is geaccrediteerd door de ABAN met 9 punten, NVBMH 6 punten,Verpleegkundig Specialisten Register met 8 punten, Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals met 8 punten en de NAPA met 9 punten.

Eendaagse cursus waarin geoefend wordt met Table Top scenario’s met interne en externe calamiteiten en een Praktijkoefening Crisismanagement. Geoefend wordt om professionele vaardigheden, onder rampomstandigheden, doelmatig en doeltreffend te gebruiken.
De gemiddelde studiebelasting bedraagt 5 uur echter voor niet medisch geschoolde cursisten kan de voorbereiding meer tijd in beslag nemen.

Data & inschrijving

HMIMS-S2404
18-09-2024
Tilburg
HMIMS-S2405
11-12-2024
Tilburg

Collectieve (incompany) inschrijving

Wilt u zich aanmelden voor een opleiding die uw organisatie incompany laat uitvoeren? En heeft u een collectief nummer ontvangen? Dan kan dat via deze button.

Aanmelden

Programma

Duur van de cursus: éen avond en één dag.
Vanwege de Covid-19 pandemie is het niet meer vanzelfsprekend dat cursussen fysiek georganiseerd kunnen worden. De meeste mensen zijn inmiddels gewend aan online werken en de stichting MIMMS draagt zorg voor een afwisselende en interactieve digitale cursus. Bijkomend voordeel is dat er minder reistijd is.
Er wordt geoefend met Table Top scenario’s met interne en externe calamiteiten en een Praktijkoefening Crisismanagement om professionele vaardigheden, onder rampomstandigheden, doelmatig en doeltreffend te gebruiken.
De gemiddelde voorbereidende studiebelasting bedraagt 5 uur echter voor niet medisch geschoolde cursisten kan de voorbereiding meer tijd in beslag nemen.

Data & inschrijving

Er zijn momenteel geen cursusdata beschikbaar.

Collectieve (incompany) inschrijving

Wilt u zich aanmelden voor een opleiding die uw organisatie incompany laat uitvoeren? En heeft u een collectief nummer ontvangen? Dan kan dat via deze button.

Aanmelden

Programma