Serieus werk maken van de secondary survey

De kracht van deze cursus ligt in het aanleren van een snelle en effectieve anamnese volgens een vast stramien.
In deze cursus zie je een demonstratie, oefen je zelf met veel verschillende scenario’s en neem je deel aan de workshops: Cardiovasculair, Neurologie, Intoxicaties, Respiratoire problematiek en Interne geneeskunde.
Het is een cursus waarin je gevolgd wordt door middel van continuous assessment en daarom wordt van de deelnemer verwacht te presteren conform een opgestelde norm gedurende de hele cursus, ongeacht welke rol vervuld wordt, b.v. teamleider, teamlid of observator.

Multidisciplinaire samenwerking, dat klinkt logisch…
Patiënten presenteren vaak complexe gezondheidsproblemen die expertise vereisen van verschillende specialisten. Je leert in deze cursus hoe je als multidisciplinair team nog beter kunt samenwerken en hoe je een uitgebreid behandelplan op kunt stellen dat alle aspecten van de gezondheid van de patiënt behandelt.

Je krijgt handvatten die je vanaf ‘morgen’ kunt gebruiken
Na het volgen van de cursus voel je je comfortabel om de geleerde aanpak in de praktijk toe te passen. Door het vele oefenen met realistische casussen ben je voorbereid op een consequente en structurele uitvoering in de klinische praktijk.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Artsen in de spoedeisende geneeskunde, acute en algemene interne geneeskunde, acute neurologie, acute intensive care en acute anesthesie.

Voorbereiding
De 2-daagse training MedicALS 2.0 wordt voorbereid met behulp van een manual en e-learning en wordt afgesloten met een simulatie assessment, gevolgd door een certificering bij positieve beoordeling. MedicALS 2.0 certificering is vier jaar geldig en is inclusief toegang tot de e-learning gedurende deze vier jaar.

Veilige leeromgeving
De instructeurs (een variëteit aan specialismen) creëren een veilige leeromgeving ongeacht de positie van de cursist of de instructeur in de dagelijkse praktijk. Iedereen kan zijn vragen stellen en interactie wordt aangemoedigd.

Dus zoek je verdieping na een ABCDE training?
Schrijf je in via MedicALS
Je bent welkom in Tilburg op
12 en 13 maart
30 en 31 mei
5 en 6 september
5 en 6 november.